Afspraak maken

Fysiotherapie Miltenburg
Spadelaan 140 A
7331 AL Apeldoorn
Routebeschrijving
T 055 5344551
E info@fysiotherapiemiltenburg.nl

KvK 08198968

 Openingstijden

maandag 08.00 - 18.00 en 19.00 - 21.00
dinsdag 08.00 - 18.00
woensdag 08.00 - 18.00
donderdag 08.00 - 18.00 en 19.00 - 21.00
vrijdag 08.00 - 18.00
zaterdag 09.00 - 12.00
In overleg kan er van deze tijden afgeweken worden. De praktijk is bereikbaar op telefoonnummer 055 5344551 of via de mail: info@fysiotherapiemiltenburg.nl
  • Tijdens behandeluren is het niet altijd mogelijk om de telefoon te beantwoorden. Als u uw naam en telefoonnummer op het antwoordapparaat inspreekt, wordt u binnen een half uur teruggebeld.
  • Bij afwezigheid maakt Fysiotherapie Miltenburg gebruik van een bereikbaarheidsdienst voor het beantwoorden van de telefoon. U kunt zodoende altijd terecht voor afspraken of vragen.
  • Buiten behandeluren en in het weekend kunt u het antwoordapparaat inspreken, u wordt dan op de eerstvolgende werkdag teruggebeld.

Wel of geen verwijzing?

Vanaf 1 januari 2006 geldt DTF (Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie). Dit betekent dat u geen verwijsbriefje meer nodig heeft voor de fysiotherapeut. Natuurlijk kunt u nog altijd eerst een afspraak maken bij de huisarts, maar het hoeft niet meer.

Als u eenmaal voor uw klacht uw huisarts geraadpleegd heeft en deze heeft u door verwezen naar de fysiotherapeut, dan is het gebruikelijk dat de huisarts u een verwijsbrief met daarop zijn/haar bevindingen mee geeft.

DTF heeft als voordelen dat u 'direct' bij de specialist in beweging terecht komt, zodat er ook 'direct' aan uw herstel gewerkt kan worden. De huisarts blijft zeker de centrale rol spelen in de coördinatie van uw zorg. De fysiotherapeut zal de huisarts blijven informeren, tenzij u aangeeft dat u dat niet wenst. Huisarts/specialist en fysiotherapeut wisselen onderling patiënteninformatie uit en hebben overleg over eventuele complicaties. Als de behandeling is afgerond doet de fysiotherapeut verslag aan de verwijzer.

Als u besluit rechtstreeks naar de praktijk te komen, voer ik eerst eerst een zogenaamde screening uit. Er wordt hierbij geen diagnose gesteld, maar gekeken of u met uw klacht bij mij aan het juiste adres bent. Het kan zijn dat ik u door moet sturen naar een collega die meer gespecialiseerd is in uw klachtenpatroon. Praktijk Miltenburg vormt een netwerk met omringende collegae, onder meer via Fys'optima en andere disciplines.

Voorts is het mogelijk dat uw klachten (in eerste instantie) niet behandelbaar zijn door een fysiotherapeut. In dat geval zal ik u doorsturen naar de huisarts. Dit is ook het geval als er zogenaamde 'rode vlaggen' zijn: een afwijkend verloop in het ziekteproces of een signaal dat er iets mis zou kunnen zijn. Er wordt dan geen enkel risico genomen, het gaat tenslotte over uw gezondheid! Wanneer u wel behandeld kunt worden, dan kunnen we in overleg direct aan de slag. En dat is wel zo prettig: hoe sneller u behandeld wordt, hoe sneller u herstelt.

Bij de eerste afspraak na de screening of na een verwijzing, vorm ik een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten door middel van een vraaggesprek, gevolgd door een lichamelijk onderzoek. Op basis van de bevindingen wordt een individueel behandelplan gemaakt - toegesneden op uw klachten en uw lichaam. De behandeling kan bestaan uit massage, oefentherapie en/of fysische techniek (elektrotherapie), manuele therapie of bekkenfysiotherapie.
 

Niet nagekomen afspraken

Kunt u de gemaakte afspraak niet nakomen? Wilt u deze dan minimaal 24 uur van te voren afzeggen of wijzigen?

Een afspraak waarin geen behandeling is geweest wordt niet door de zorgverzekering vergoed. U krijgt hiervoor een nota toegestuurd die u zelf dient te voldoen: u kunt deze niet declareren bij uw ziektekostenverzekeraar.