Yvonne Miltenburg

Sinds 1978 ben ik fulltime werkzaam als fysiotherapeut. Na 21 jaar in een groepspraktijk in Apeldoorn - Zuid te hebben gewerkt, ben ik in 1999 mijn eigen praktijk begonnen. Fysiotherapie is een breed vak en ik interesseer me voor alle aspecten van het vak. Dat is ook de reden dat ik me in twee richtingen heb gespecialiseerd:

bekkenfysiotherapie & manuele therapie, een unieke combinatie!

De fysiotherapeut is specialist op het gebied van bewegen. Met de opleiding tot geregistreerd bekkenfysiotherapeut en geregistreerd manueel therapeut heb ik een unieke combinatie gevonden, die mij specialist maakt op het gebied van buik-, bekken- en lage rugklachten. Het is een combinatie die bij niet meer dan dertien van de ongeveer 15.500 in de eerste lijn werkzame fysiotherapeuten in Nederland voorkomt.

Maar ook alle andere stoornissen en klachten van houding en beweging van het gehele lichaam die door middel van fysiotherapie en/of manuele therapie te behandelen zijn blijven mijn interessen en aandacht houden.

Het vak fysiotherapie is voortdurend in beweging en daarom zal ik mij als algemeen fysiotherapeut, bekkenfysiotherapeut en manueel therapeut steeds blijven verdiepen en bijscholen in alle aspecten van het functioneren van het menselijk lichaam.

Opleiding
 

  • Vanaf 1978 geregistreerd Fysiotherapeut
    (Deventer Academie voor Fysiotherapie)
  • Vanaf 1983 geregistreerd Manueel therapeut
    (Utrechtse School, van der Bijl)
  • Vanaf 2010 geregistreerd Bekkenfysiotherapeut
    (SOMT Amersfoort)
Al tijdens mijn basisopleiding kwam ik in aanraking met de manuele therapie Van der Bijl (Utrechtse School), een zeer milde vorm van therapie waarbij niet wordt 'gekraakt'. Direct na mijn basisopleiding ben ik de opleiding daarvoor begonnen. Sinds 1982 ben ik geregistreerd manueel therapeut. In de periode erna werd mijn interesse gewekt voor het bekken, de 'drager' van het menselijk lichaam, in al zijn facetten. Van de gevolgen tijdens en na de zwangerschap tot aan de relatie met inwendige organen. Na verschillende cursussen op dit gebied, is de laatste opleiding die ik heb gevolgd de driejarige post-HBO Opleiding voor Bekkenfysiotherapie aan de SOMT in Amersfoort. Sindsdien ben ik ook geregistreerd bekkenfysiotherapeut.


Meer informatie

www.vmt-es.nl (de Utrechtse School)
www.nvmt.nl (geregistreerd manueel therapeut)
www.nvfb.nl (geregistreerd bekkenfysiotherapeut)